Med dens meget fremtids-orienterede elektriske motorer i hjul navene, var Lohner-Porsche den helt store sensation ved Verdens udstillingen i Paris år 1900. Den står idag på det Tekniske Museum i Wien, Østrig, den var dog for første gang uden for Europa i 2007 dan den blev udlånt til LA Auto Show.

Dette køretøj var Ferdinand Porsche’s første store projekt og det blev den 24-årige bil geni’s store gennembrud, som pioneer i automobilens historie. Kort efter denne model, tilføjede Ferdinand Porsche en forbrændings motor, der kunne levere energi til generatoren, som drev de to elektriske motorer i forhjulene. Hermed var Porsche’s hybrid system klar til produktion og skabte endnu et højdepunkt på Paris Auto Show i 1901.

Lohner-Porsche Electric Voiturette System bygget i 1900. Chassis og karosseri er lavet af træ. Der er en enkelt motor I hvert af forhjulsnavene, effekten pr. motor 3,5 hk, med korte boost på 7 hk. Et 44 celler 80-volt bly batteri. Der er ca. 3 timers kørsel og en top hastighed på ca. 58 km/t. Totalvægt ca. 980 kg.

Motor1 cylinder motor placeret bag, 2 elektriske motorer for
Effekt10.4 kw / 14 hk
Karosseri / ChassisTræ
Top hastighed~58 km/t