Paul Daimler, den ældste søn af firmaets stifter, arbejdede i design afdelingen af Daimler-Motoren-Gesellschaft (Daimler Motor kompagni) fra 1897 og frem. Da han tit var uenig med Wilhelm Maybach, firmaets geniale chef designer, fik Daimler Junior sin egen afdeling, hvor han kunne arbejde uafhængigt af Maybach. I denne uafhængige afdeling, hvilken Maybach så som konkurrence, begyndte Daimler at designe en lille bil i 1899. I Frankrig specielt, blev disse små biler, kendt som “voiturettes”, hurtigt meget populære og Daimler’s intentioner var at komme ind på dette marked med et moderne design.

I Juni 1900, måtte Paul Daimler’s team stoppe deres arbejde, for istedet at støtte Wilhelm Maybach og Hans design afdeling, med at færdiggøre Mercedes 35 hk. Det store tidspres krævede al arbejde kapacitet fra DMG for at udvikle den første moderne automobil. I slutningen af Oktober, vendte Paul Daimler tilbage og færdiggjorde sine tegninger så værkstedet kunne begynde at bygge 3 prototyper. Af ukendte grunde, blev det første køretøj først færdig et år senere, i Oktober 1901. Dette første køretøj var et tosæders med en lodret ratstamme og et intern kædetræk til baghjulene. 2 måneder senere var det andet køretøj klart. I April 1902, forlod det tredje køretøj, en ny variant, værkstedet. Det var et firesæders køretøj med tonneau karosseri og et ret modificeret design. Denne udgave havde en vinklet ratstamme og konventionelt kædetræk til baghjulene. Alle køretøjerne havde en to-cylindret rækkemotor med automatiske indsugnings ventiler og sideventilet udstødning. Motoren havde en volumen på 1,4 liter og den ydede 8 hk ved 850 o/min. Til trods for det meget moderne design, blev denne lille bil, internt kendt som “Paul Daimler car”, ikke sat I masse produktion – på den ene side ville denne lille bil have skabt for stor konkurrence til Mercedes modellerne designet af Maybach, og på den anden side krævede Mercedes salgs successen hele DMG’s produktions kapacitet.

Det var derfor ikke nogen overraskelse da Paul Daimler, der nu var teknisk direktør for “Österreichische Daimler-Motoren-Commanditgesellschaft” (“Østrigske Daimler Motor kompagni”) i Juni 1902 gjorde et nyt forsøg på at markedsføre hans lille bil i Wien. I Marts 1903, blev “Paul Daimler lightweight car” præsenteret I en modificeret udgave, som en coupé og dobbelt phaeton ved den Internationale Automobil Udstilling i Wien. Selvom “General Automobile Journal” den gang skrev “… prisen er meget fornuftig”, fik Paul Daimler ikke nogen success med sin lille bil, og han startede ikke nogen rigtig produktion.