Ettore Bugatti tilbragte de tidlige år af sit liv i Nord Italien. Det er her man første gang ser hans uovertrufne kreativitet og en stærk fornemmelse for ingeniørarbejdet, mens han designer sin første bil og modificere cykler. I en alder af 20, i 1900, færdiggør Bugatti sin første bil, kaldet Type 2. Det var et let racer chassis med en 4-cylindret motor der ydede 12 hk.

Efter flotte anmeldelser fra bil branchen, tiltrak Type 2 opmærksomheden fra mange producenter. Gennem de næste 8 år, designede Bugatti derfor racerbiler for De Dietrich, Mathis og Deutz.

Mens han arbejdede for Deutz, designede Bugatti helt privat en meget lille bil i hans hjem i Köln, Tyskland i 1908. Han navngav den Petit Pur-Sang, Fransk for lille fuldblods, denne voiturette var Bugatti’s vision for et ideelt produkt. I modsætning til de store racerbiler Ettore designede for Deutz, havde Petit Pur-Sang et letvægts chassis og en letvægts motor på kun 1,2 liter. Denne konstruktion satte standarden for alle Bugatti designs.

Omkring 1910, startede Bugatti sit eget firma, Ettore Bugatti Automobiles. Med hjælp fra Ernest Frederich, byggede han en fabrik i Molsheim, Alsace, der på dette tidspunkt var en del af Tyskland. Efter første Verdenskrig, blev Alsace en del af Frankrig og langt de fleste Bugatti biler blev herefter malet i den franske blå racerfarve.

Den første bil fra Molsheim var Type 13, som var baseret på letvægts designet fra Petit Pur-Sang.

Motorrække-4, med 2 overliggende ventiler pr. cyl.
Boring62 mm
Slaglængde100 mm
Effekt22.4 kw / 30 hk
TrækKardan til baghjulene
Affjedring forStiv aksel
Affjedring bagStiv aksel med Halv-Elliptiske fjedre
Sporvidde for1207 mm
Sporvidde bag1207 mm
Gearkasse4-trins Manuel
top speed~88.5 km/t