Paul Daimler forlod DMG i 1922 efter en uoverensstemmelse med bestyrrelsen. De bad om nogle “nemmere at sælge” modeller til en lavere pris, mens Daimler ønskede en ny model med 8 cylindre. Hans efterfølger var Ferdinand Porsche, der kom fra Austro Daimler. Han havde allerede efterfulgt Daimler en gang før, hos Austro Daimler’s forgænger, fabrikken Austrian Daimler-Motoren-Gesellschaft mbH i byen Wiener Neustadt. Hvad man ikke vidste dengang, var at Porsche’s hovedfokus også var på større og dyrere biler, mere end på de små lavpris modeller. Så derfor var det ikke overraskende, at det første projekt Porsche kastede sig ud i, var at designe en dobbelt series af nye luksus biler, med motorvolumen på 4 liter og 6,2 liter.

Porsche fulgte sin egen overbevisning, nemlig at en god og kraftfuld motor, også skulle være tilfredsstillende rent æstetisk. Den nye 6-cylindrede motor havde samme grundlæggende design som Austro Daimler’s Model AD 617. En gennemgående detalje var letvægts silumin-støbt (aluminium legering) motorblok med isatte cylinder foringer, krumtapsakslen havde kun 4 lejer, og topstykkerne havde overliggende knastaksel, der brugte vippearme til at aktivere ventilerne. Knastakslen blev drevet af en lodret aksel fra koblings siden. Sammen med den manuelle gearkasse, formede motoren en samlet enhed. Denne samlede enhed havde alt hvad der skulle til for at køre bilen, inklusiv styringen og ratstammen med rattet. På gearkassen sad startermotoren, samt en luftpumpe til dækkene, hvis de skulle blive skadet, gearstangen og håndbremsen, samt pedalerne til kobling og bremse.

Gennem årene ændredes model navnet. I starten hed den Mercedes 24/100/140 hp, og efter fusionen i Juni 1926 Mercedes-Benz 24/100/140 hp. I 1928 blev den til Model 630.

Produktions år1924 – 1926
Bygget iUntertürkheim, Tyskland
IngeniørFerdinand Porsche
MotorRække-6, langsliggende foran, kompressorladet
Volumen6240 ccm
Effekt104,4 kw / 140 hk
Længde3750 mm