Den blev kaldt den nye Phantom eller 40/50HK Phantom, da den kom på markedet, denne model afløste Silver Ghost, og den havde fået opdateringer til både chassis og motor. Det var Roll-Royce’s top model indtil Phantom II kom i 1929.

Sammenlignet med Silver Ghost, var den største opgradering på motoren, der blev støbt I tre blokke, hver blok havde 2 cylindre og et aftageligt topstykke. Motoren havde stødstangs aktiverede ventiler, og den 7668 ccm store motor var kraftfuld nok til at køre omkring store biler. Den underkvadratiske motor, kørte meget blødere og ved meget lave omdrejninger, med en god moment kurve.

Motoren var forbundet til en separat 4-trins gearkasse, via en gummi kobling, der reducerede vibrationer. Kraften blev overført til baghjulene med kardan.

Andre opgraderinger inkluderede en plade kobling og justerbart køler gitter.

Et komplekst system af greb og affjedring, krævede konstant smøring, på op til 50 forskellige punkter. Standard chassiset var 3645 mm langt og et chassis med lang akselafstand, 3823 mm, var også tilgængeligt.

Gennem dens produktion blev Phantom opgraderet, som f.eks. cylindrene, der blev støbt i aluminium fra 1928 og frem.

Phantom I var en stor succes for Roll-Royce, der blev udvidet til Springfield, Massachusetts fabrikken. De amerikanske versioner havde en lidt anderledes akselafstand, en 3-trins gearkasse, og nogle af dem havde ingen forbremser.

Produktions år1925 – 1931
Bygget iDerby, England
Produktions antal2269
MotorStøbejerns række-6, langsliggende foran, dobbelt magnet tænding, OHV med 2 ventiler pr. cyl. Rolls-Royce karburator
Volumen7668 ccm
Boring108 mm
Slaglængde139,7 mm
Effekt80,5 kw / 108 hk ved 2300 o/min
Karosseri / ChassisStål
ForbremserTromler
BagbremserTromler
Affjedring forStiv aksel med semi-elliptiske bladfjedre, friktions dæmpere
Affjedring bagBevægelig aksel med fjedre, friktions dæmpere
Akselafstand3283 mm
Sporvidde for1461 mm
Sporvidde bag1461 mm
Gearkasse4-trins Manuel
KoblingEnkelpladet tør