I en periode hvor der var stort fokus på mekanisk udvikling, viste fem brødre en stor interesse i at udvikle hvad som helst med en intern forbrændings motor. Carlos, Bindo, Alfieri, Ettore og Ernesto var sønner af Rodolfo Maserati. De havde lært fra hans ekspertise som jernbane ingeniør, og de begyndte at udvikle motoriserede cykler så tidligt som 1900.

Den første der dukkede op på racer scenen var Carlos. Efter en kort arbejds periode hos Fiat, arbejdede Carlos nu for Cesare Isotta og Vincenzo Fraschini, som teknisk direktør for Isotta Fraschini. Takket være Carlos, blev Hans bror Alfieri hyret af firmaet i 1903 og senere fulgte Ettore og Bindo. Brødrene blev i firmaet indtil 1907, hvor Carlos skiftede til Bianchi, men så i 1910, bliver han syg og dør alt for tidligt. Det efterlod Alfieri til at lede Maserati brødrene.

Efter at have kørt race sammen med Vincenzo Trucco i en Isotta Fraschini Type FE, var Alfieri motiveret for selvstændighed i motor sports verden. Hans plan var at starte sit eget firma, ved hjælp af familiens samlede talent og samarbejde. Hans planer blev dog sat i bero til efter første verdenskrig. Efter krigen startede de et værksted nær Bologna, hvor de reparerede og byggede racerbiler under navnet Societa Anomina Officine Alfieri Maserati.

Efter de succesfuldt havde racet en modificeret Isotta Fraschini, og et par andre biler i de tidlige 1920’ere, fik brødrene en aftale med Diatto works. Diatto ønskede at Maserati skulle race deres nye Type 20S, mod rivaler som Fiat 804 og Alfa Romeo RL. Mens de arbejdede for Diatto, udviklede Maserati brødrene en kompressorladet, række-8 motor for 1925 To Liter Formel race. Efter et par ikke succesfulde race, stoppede samarbejdet mellem Maserati og Diatto.

Den første Maserati

Erfaringen fra samarbejdet med Diatto bilerne, var basis for den første Maserati, Type 26.

Type 26 designet bestod af et stål chassis, med en Diatto-lignende række-8 motor og Diatto 3-trins gearkasse. Karosseriet var af aluminium.

Efter 1926 regulativerne, havde Type 26 en 1,5 liter motor, hvilket var en mindre version af Diatto 2-liter motoren, designet et år tidligere. Begge motorer havde en krumtap drevet Roots kompressor, dobbelt overliggende knastaksler og lette motorblokke (aluminium legering). Den største opgradering på Maserati motoren, var et stærkere støbejerns topstykke, rullelejer til krumtapakslen og tør-sump smøring.

Maserati’s første motor sport race var i de Sicilianske bjerge. Det var selvfølgelig Targa Florio hvor Type 26 havde en succesfuld debut. Selvom den overordnede sejr gik til en Bugatti Type 35, kørte Alfieri Maserati sin bil ind på en 9. plads, hvilket gav ham klasse sejren.

Produktions antal10-12
MotorKompressorladet række-8 med tør-sump smøring. Langsliggende foran, DOHC, 2 ventiler pr. cyl.
Volumen1492 ccm
Boring60 mm
Slaglængde66 mm
Kompression5,8:1
Effekt89,5 kw / 120 hk ved 5300 o/min
Karosseri / ChassisAluminium karosseri på Stål chassis
FordækDunlop 4.75×18
BagdækDunlop 5.00×18
ForbremserMekaniske tromler
bagbremserMekaniske tromler
Forhjul45.7 x 7.6 cm
Baghjul45.7 x 8.3 cm
StyringSnegl-snekke
Affjedring forBladfjedre med friktions dæmpere
Affjedring bagBladfjedre med friktions dæmpere
Vægt780 kg
Akselafstand2650 mm
Sporvidde for1340 mm
Sporvidde bag1360 mm
Længde3670 mm
Bredde1500 mm
Højde1250 mm
GearkasseDiatto 3-trins Manuel
Top hastighed~180 km/t