Af alle de Type 38 der blev lavet, er den mest interessante denne Murphy Roadster. Det der gør den speciel er det faktum, at det var det eneste Bugatti chassis, der blev sendt til Amerika, som fik et custom karosseri.

Historien om Murphy Roadsteren begynder med firmaet American Miller. De kørte race med deres biler sidst I tyverne, ved løb som Indianapolis. To af deres biler kørte race i Europa og fangede Ettore Bugatti’s opmærksomhed. Så meget at han foreslog en bytte handel til Leon Durray, der ejede American Miller, han byttede en Type 35 og et rent Type 38 chassis for to Miller Specials.

Det viste sig at Bugatti var interesseret i ventil arrangementet på Miller motoren. Han nærstuderede ventil arrangementet med dobbelt overliggende knastaksler. Senere adopterede han dette på fremtidige Bugatti modeller under Miller trademark.

Leon Durray, der modtog det rene Type 38 chassis, havde friheden til at vælge et hvilken som helst karosseri til sin Bugatti . Han hyrede Murphy Body Co. fra Pasadena til denne opgave.

Murphy Roadsteren er en vigtig bil, da det er det eneste chassis med Amerikansk karosseri.

MotorRække-8, langsliggende foran, SOHC, 3 ventiler pr. cyl. Dobbelt zenith eller solex karburatorer med kompressor.
Volumen1990 ccm
Boring60 mm
Slaglængde88 mm
Effekt89,5 kw / 120 hk ved 5000 o/min
ForbremserTromler
BagbremserTromler
Affjedring forStiv aksel med elliptiske fjedre
Affjedring bagStiv aksel med omvendte kvart-elliptiske fjedre
Vægt862 kg
Akselafstand3124 mm
Sporvidde for1250 mm
Sporvidde bag1250 mm