Bugatti er et af de mest eksklusive bilmærker nogensinde og er en beundret veteranbil. Firmaet har været en legende som producent af nogle af de bedste sportsvogne, der kunne købes for penge. Det oprindelige franske Bugatti-firma gik fallit under 2. verdenskrig, men produktionen er blevet genoptaget to gange, først i Italien og herefter af den tyske Volkswagen-koncern.

Bildesigner og producent Ettore Arco Isidoro Bugatti blev født den 15. september 1881 i Brescia i Italien i en kunstnerisk anlagt familie med rødder i Milano. Han var ældste søn af Teresa Lorioli og hendes mand Carlo Bugatti (1856–1940). Sidstnævnte var en vigtig skikkelse inden for Art Nouveau-bevægelsen, hvor han designede møbler og smykker. Ettores yngste bror var den kendte billedhugger Rembrandt Bugatti (1884-1916), hans tante Luigia Bugatti var gift med kunstmaleren Giovanni Segantini, og hans farfar, Giovanni Luigi Bugatti, var arkitekt og billedhugger.

Selv om han var født i Italien, blev firmaet Ettore Bugatti grundlagt i Molsheim i Elsass i Tyskland. De første års biler kørte med de tyske racer farver. Elsass blev så fransk efter første verdenskrig. Firmaet var kendt for sit avancerede, tekniske design i de premium-sportsvogne, de byggede, såvel som for sin succes i de tidlige Grand Prix-løb. Det var en Bugatti, der vandt det første Grand Prix nogensinde, i Monaco. Bugattis succes nåede sit højdepunkt, da Jean-Pierre Wimille vandt løbet 24 timer Le Mans to gange, i 1937 og 1939 (med Robert Benoist og Pierre Veyron).